Európa má za sebou mrazivý týždeň.Pozrite si štatistiky

Peter Minárik

Koniec februára prináša záver meteorologickej zimy. Zatiaľ čo meteorologická zima vyzerala byť veľmi teplotne nadpriemerná, tak odchýlky zmiernili práve plynulé dni, ktoré sa postarali o veľmi mrazivé počasie.

Európa má za sebou veľmi studené dni. Celkom jednoznačne to naznačujú aj štatistiky z uplynulých dní. V období od 25. februára do 3. marca sa v takmer celej Európe s výnimkou juhu Pyrenejského polostrova, juhu Grécka a Turecka priemerná teplota pohybovala pod hranicou dlhodobého normálu. V našej oblasti bolo aj o 10°C chladnejšie ako je bežné na súčasnú ročnú dobu.

Zaznamenané teplotné odchýlky

Maximálne denné teploty sa v mnohých oblastiach severovýchodnej Európy pohybovali pod nulou. Taká Varšava zaznamenala 11 dní pri ktorých nevystúpila maximálna denná teplota nad bod mrazu.

Zaznamenané maximálne teploty v období od 25.2. do 3.3.

Nočné teploty klesali takmer v celej Európe pod hranicu dlhodobého normálu. Vo východnej Európe teploty klesali až pod -25°C.

Zaznamenané minimálne teploty v období od 25.2. do 3.3.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd