Európe dnes hrozia búrky s prívalovými dažďami

Peter Minárik

V západnej Európy by sa dnes mali vyskytovať silné búrky, ktorých najnebezpečnejším sprievodným javom by mal byť intenzívny lejak, ktorý môže spôsobovať zatopenia.

Varovanie pred dnešnými búrkami vydala meteorologická služba Estofex. V niektorých oblastiach západnej Európy vydala varovanie 2.stupňa. Do týchto oblastí totiž už prúdi veľmi teplý vzduch, v dôsledku ktorého môžu teploty počas dňa vystúpiť až nad +30 °C. 

Vzduch sa tak bude počas dňa výrazne prehrievať a v priebehu popoludnia by sa mali začať objavovať búrky. Tie by mali byť stacionárne a to vďaka slabej dynamike.

Búrky tak budú mať podobný priebeh ako na našom území v uplynulých dňoch. Búrka vznikne a môže niekoľko desiatok minút prinášať výrazný dážď, ktorý môže vyvolať lokálne zaplavenia.

Intenzívny prívalový dážď dnes bude nebezpečenstvom nielen pre západnú Európu, ale aj pre naše územie. Podrobnosti o situácii vo Vašom okrese si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd