Európu sužuje ďalší orkán. Princovia William a Harry pomáhajú nosiť vr

Peter Minárik
Ľudia na Britských ostrovoch sú už zúfalí. Uprostred týždňa tu vyčíňal orkán Tini. Tentokrát sa k Britským ostrovom blíži orkán Ulla.
Británia sa pripravuje na ďalšiu vlnu povodní a silného vetra. Britská meteorologická služba poznamenala, že po najdaždivejšom januári 2014 za posledných viac než 200 rokov je vysoko pravdepodobné, že historické rekordy bude prepisovať aj február. Obyvateľom zaplavených lokalít pomáha už aj osobne kráľovská rodina.

Princovia William a Harry pomáhajú plniť vrecia s pieskom
Britskí princovia prišli v piatok do obce Datchet, ležiacej 30 km od Londýna pomáhať plniť a nosiť vrecia s pieskom. Posilňovali tak ochrannú hrádzu pozdĺž rozvodnenej rieky Temža.
S pomocou pre obyvateľov prišla aj kráľovná Alžbeta II., ktorá zo svojho majetku vo Windsoru nechala poslať krmivo a podstielku pre farmárov.
 
Pomáhajú však aj rôzne ďalšie spoločnosti, organizácie a jednotlivci. Jeden z najväčšej siete supermarketov pripravil pre najchudobnejších ľudí špeciálny bezplatný balíček obsahujúce jedlo, batérie a lampičku.
Mnoho britských rodín uchýlilo ľudí, ktorým rozvodnená rieka Temža zaplavila ich obydlia.
 
Britský premiér David Cameron ľudí uistil, že peniaze nebudú prekážkou v boji s rozvodnenými riekami a úrady budú pomáhať postihnutým ľuďom vo všetkých smeroch.
 
Blížiaca sa tlaková níž situáciu opäť zhorší
Počasie v severozápadnej Európe začína ovplyvňovať ďalšia tlaková níž, ktorú meteorológovia pomenovali ako Ulla. Tá ma do pobrežných oblastí Európy priniesť až šesť metrov vysoké vlny. Do južného Anglicka, ktoré je najviac postihnuté povodňami má tlaková níž priniesť ďalšie výdatné zrážky. Očakáva sa, že v oblasti môže spadnúť až 40 mm zrážok, čo ešte viac zhorší už kritickú situáciu v Británii.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd