Ex-hurikán priniesol vietor až 176 km/h. 27 ľudí zranil

Figueira da Foz Peter Minárik

Ex-hurikán, ktorý včera zasiahol pobrežie Portugalska so silou hurikánu 1. kategórie postupuje teraz Španielskom. V Portugalsku odstraňujú škody.

Polámané stromy a státisíce ľudí bez dodávok elektrickej energie za sebou zanechal ex-hurikán Leslie, ktorý sa v noci prehnal Portugalskom. Portugalskí meteorológovia informovali, že išlo o najhoršiu búrku od 19. storočia.

Hurikán Leslie sa od minulého mesiaca túlal Atlantikom. Nič nevyzeralo, že by mal zasiahnuť obývané oblasti, no nakoniec si to zamieril k Európe, kde spôsobil aj najväčšie škody.

Najväčšie škody zaznamenali v okolí portugalského hlavného mesta Lisabon a v oblasti severne od neho. Vietor vyvrátil niekoľko stoviek stromov, pričom tie a lietajúce strechy celkovo zranili až 27 osôb.

Energetici ráno evidovali bez dodávok elektrickej energie viac ako 300 000 domácnosti. 

Najsilnejšie poryvy namerali v oblasti Figueira da Foz, kde zaznamenali náraz s rýchlosťou až 176,4 km/h.

Hurikán po príchode na pobrežie stratil výrazne na silu a aktuálne sa nachádza nad Španielskom, kde sa jedná už len o tlakovú níž so studeným frontom. Škody sa už nevyskytujú.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd