Extrémne leto bude pokračovať. Teploty opäť pôjdu k +40°C

Peter Minárik
Tak skoro to zdá sa neskončí. Za nami je ďalšia vlna extrémne teplého a suchého počasia a po ochladení bude horúci aj nasledujúci týždeň.

V nedeľu vyvrcholil do našej oblasti prílev veľmi teplého vzduchu, ktorý sa opäť postaral o to, že ortuť teplomera stúpala až nad hranicu +35°C. V priebehu včerajšieho dňa a dnešnej noci priniesol studený front ochladenie a slabé zrážky. Intenzívnejšie zrážky a aj búrky sa vyskytli v severnej polovici Slovenska. Úhrny sa pohybovali aj okolo 20 mm, čo poteší záhradkárov, ale sucho nezmierni. To totiž bude pokračovať aj tento týždeň.

 

Dnešný deň bude síce teplý, ale najchladnejší z celého týždňa. Ortuť v teplomeri vystúpi na juhu aj k +33°C. Chladnejšie bude na zvyšku územia, kde by sa ešte mali teploty pohybovať do +30°C. Už zajtra sa však nad Ukrajinou sformuje nová tlaková výš okolo ktorej k nám začne prúdiť od juhu opäť teplý vzduch, a tak počasie do piatka bude slnečné, suché a horúce s teplotou do +38°C.

Prvé búrky by mohli prísť vo štvrtok večer a potom od piatka do soboty. V priebehu soboty sa očakáva postup studeného frontu, ktorý by mal nadobro ukončiť extrémne horúčavy. Front prinesie zrážky, búrky a vytúžené ochladenie. Do konca júla sa potom črtajú teploty, ktorý by sa mali pohybovať maximálne okolo hranice +30°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd