FOTO: Blesk v tvare srdca. Takúto vzácnosť sa podarilo zachytiť na Slovensku

Dominik Cenkner

Uplynulý týždeň na Slovensku úradovali početné búrky, ktoré miestami boli aj pomerne intenzívne. Okrem toho, že spôsobovali škody, dokázali vyčariť aj úsmev na tvári. Stalo sa tak vďaka fotografii, ktorá zachytáva blesk v tvare srdca.

Pán Marián Švalec nám do skupiny na sociálnej sieti Facebook na pravidelnej báze posiela skutočne vydarené fotografie. Najčastejšie ide o snímky zachytávajúce búrky a blesky.

Práve na neho sa usmialo šťastie a podarilo sa mu zachytiť blesk, ktorý nápadne pripomína tvar srdca. So svojim úlovkom sa pochválil na sociálnej sieti.

Táto fotografia vznikla v obci Likavka, ktorá leží v okrese Ružomberok. Aj tú ešte minulú stredu 14. júla večer zasiahli početné búrky, ktoré boli sprevádzané početnými bleskami. Práve z tohto dňa fotografia pochádza.

Blesk v tvare srdca, zdroj: Marián Švalec
Blesk v tvare srdca, zdroj: Marián Švalec

Pripomíname, že ak sa vám podarí zachytiť pekný či nevšedný moment súvisiaci s počasím, môžete nám svoje fotografie či videá zaslať priamo prostredníctvom tohto linku. Kto vie, možno sa aj vám podarí zachytiť niečo nezvyčajné, čo poteší ostatných.

Minulotýždňové búrky však spôsobili aj značné škody, najmä tie počas víkendu. Výdatné zrážky zaplavovali úseky ciest, ale napr. aj obce v okolí Bratislavy, či tie, ktoré ležia na strednom Slovensku pri hraniciach s Maďarskom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd