FOTO: Na východe počas noci výdatne nasnežilo

Veronika Sádovská

Snežiť začalo už v popoludní a do rána napadli ďalšie centimetre snehu. Výdatné sneženie zasiahlo východnú časť nášho územia.

Zima ešte nepovedala posledné slovo. Pred nadchádzajúcim oteplením ešte stihla poriadne zasnežiť na východe našej krajiny. 

Teplota sa včera vo väčšine miest pohybovala len slabo v mínusových hodnotách. Kombinácia s veľkou hlavne nízkou oblačnosťou urobila svoje.

Už počas popoludnia a večerných hodín napadlo vo výškach okolo 200 m n. m. aj 10 centimetrov nového snehu. V severných okresoch a vyšších nadmorských výškach aj 20 centimetrov. Do rána ešte niekoľko centimetrov pribudlo hlavne na krajnom východe a severe. 

Dnes ráno sa tak po opadnutí silnej hmly niektorí obyvatelia Slovenska zobudili znova do bieleho zasneženého rána. Kvôli sneženiu a zníženej viditeľnosti sa, našťastie, nestalo veľa nehôd a doprava ostala plynulá. 

Počas dňa by teploty mohli vystúpiť do kladných hodnôt, miestami aj do +5 °C na východe krajiny, podobne to bude aj zajtra. Z napadaného snehu sa tak nebudeme dlho tešiť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd