FOTO: Takto vyčíňala Júlia počas noci a rána na Slovensku

Ľubomír Franko

Cez Slovensko sa počas noci a rána prehnala víchrica Júlia. Nárazy vetra, ktoré miestami presiahli 100 km/h spôsobili škody. 

Intenzívny vietor trápil počas noci a dnešného rána mnohé oblasti Slovenska. Najsilnejší bol na západe Slovensk a na horách, škody ale spôsobil predovšetkým v hornatých oblastiach stredného Slovenska.

Najsilnejší náraz vetra z nižších polôh sme zaznamenali v Bratislave, kde vietor dosiahol 108 km/h. Cez 100 km/h namerali aj v Nitre, kde nárazy vetra dosiahli 101 km/h. 

Momentálne sú evidované škody najmä v hornatejších oblastiach stredného Slovenska. V týchto oblastiach môže aj slabší vietor ako 100 km/h spôsobiť značne väčšie škody ako v nížinách, kde sa silný vietor vyskytuje častejšie. 

Popadané stromy, betónové stĺpy a zosunutá cesta

Najsilnejší vietor bol na severe zaznamenaný pri prechode studeného frontu, ktorý bol sprevádzaný aj silnými zrážkami.

Kvôli zrážkam sa podmyla cesta z Bytče smerom na Makov, asi 100 metrov pred vrcholom stúpania k reštaurácii Melocík. Cesta sa prepadla v dĺžke 5 metrov a zasahuje celý jazdný pruh.

Na ceste III/2035 Lutiše - Radôstka sú na ceste spadnuté 4 betónové stĺpy v úseku 100 metrov, cesta je neprejazdná.

Po celom Žilinskom kraji sú hlásené popadané stromy na cestách, dávajte si preto veľký pozor. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd