FOTO: V Afrike napadol sneh. Žirafy sa čudovali

Ľubomír Franko

Juh Afriky zasiahla v sobotu vlna chladnu a sneženia. Sneh napadol aj na miestach, kde je extrémne zriedkavý. Čudovali sa aj žirafy či slony.

Intenzívna vlna chladu zasiahla počas včerajšieho dňa viaceré oblasti Juhoafrickej republiky. Na juhu krajiny napadol aj sneh, ktorý je v oblasti zriedkavý. Teploty na juhu krajiny klesli aj viac ako 10 °C pod dlhodobý priemer, čo viedlo k snehovým zrážkam aj v oblastiach, kde sa bežne nevyskytujú. Snehu sa nestíhali čudovať ani slony či žirafy.  

Fotografie pochádzajú z oblasti pohoria Sneeuberg, na juhu Juhoafrickej republiky. Teploty tu v sobotu popoludní ojedinele klesli pod bod mrazu, čo viedlo k sneženiu. V pohorí je sneženie bežné, no vyskytuje sa len na najvyšších štítoch. Snehové vločky v údoliach tohto pohoria sú mimoriadne zriedkavé. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd