FOTO: V Londýne „pochoduje“ stovka slonov. Poukazujú na spolužitie s človekom

Dominik Cenkner

Na vybraných miestach hlavného mesta Spojeného kráľovstva sa objavili drevené slony v životnej veľkosti. Ide o výstavu, ktorá má zaujímavý cieľ

Na niektorých miestach hlavného mesta Spojeného kráľovstva - Londýna, sa už pred pár týždňami objavili „pochodujúce“skupinky drevených slonov v životnej veľkosti. Výstava je súčasťou charitatívnej akcie.

Tá má poukazovať na ochranu slonov vo voľnej prírode, ale taktiež na spolužitie človeka vedľa týchto zvierat. Iniciatíva dostala názov CoExistence.

Prišla s ňou organizácia Elephant Family, ktorá sa od roku 2002 touto činnosťou intenzívne zaoberá. Za takmer 20 rokov existencie majú za sebou vyše 170 úspešných projektov.

Keďže je organizácia dlhodobo podporovaná kráľovskou rodinou, pár slonov sa objavilo aj priamo pred Buckinghamským palácom. Slony by sa však postupom času mali vydať na celosvetovú túru.

Slony v uliciach Londýna, zdroj: HanxYan
Slony v uliciach Londýna, zdroj: HanxYan

Slony boli ručne robené

Na výrobe drevených slonov v životnej veľkosti pracovali komunity ľudí v juhoindickom štáte Tamilnád. Práve tieto komunity totiž žijú v tesnej blízkosti týchto veľkých cicavcov.

Výstav, ktoré v mestách poukazujú na zvieratá či životné prostredie, je po svete stále viac. Len nedávno, v polovici mája, sme vás o jednej z nich taktiež informovali.

V newyorskom parku Madison Square architektka a umelkyňa Mayy Lin vystavila vyše desiatku mŕtvych stromov. Všetko pre to, aby poukázala na konkrétny fenomén zmeny podnebia - úbytok lesov.

„Príroda je odolná. Ak jej dáme šancu, obnoví sa,“ povedala vtedy na margo svojej výstavy Lin.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd