Front prináša ochladenie a dážď. V Prahe je už len +1,5 °C

Front prináša ochladenie a dážď. V Prahe je už len +1,5 °C
Ľubomír Franko

Výrazný studený front už dorazil nad naše územie. Momentálne prináša slabší dážď, no postupne prinesie aj výrazné ochladenie. Teploty v Česku výrazne klesajú. 

Oblačnosť studeného frontu sa už nachádza v značnej časti severozápadnej polovice Slovenska. Z oblačnosti vypadávajú aj zrážky v podobe slabého dažďa. 

Teplotná mapa Českej republiky
Teplotná mapa Českej republiky

Front prináša výrazné ochladenie, čo môžeme pozorovať na teplotnej mape. Na letisku na pražskom Ruzyně teplota aktuálne pri vyjasnenej oblačnosti v arktickom vzduchu dosahuje len +2,1 °C. Na viacerých amatérskych staniciach je však už len +1,5 °C. 

V Prahe dosahuje teplota len +2 °C
V Prahe dosahuje teplota len +2 °C

Ochladenie sa začína prejavovať už aj u nás. Chladný vzduch začína natekať do najsevernejších okresov, počas dňa sa postupne ochladí v Žilinskom kraji, na západe a na východe Slovenska. V týchto oblastiach budú teploty dosahovať od +5 do +11 °C, na Kysuciach a na Orave bude len okolo +3 °C. 

Očakávané denné maximá
Očakávané denné maximá

Na juhu Slovenska zostane dnes ešte teplo, keďže hory budú studený vzduch prúdiaci od severu zadržiavať.

Maximálne denné teploty na juhu Banskobystrického kraja dosiahnu od +11 do +15 °C. 

Ešte chladnejšie bude ale počas zajtrajšieho dňa, kedy teploty klesnú na +5 až +11 °C. Chladno bude najmä na severe, kde bude len okolo +3 °C. 

Aj počas nocí sa ochladí. Najchladnejšie by malo byť zo stredy na štvrtok, kedy denné minimá poklesnú na -4 až -8 °C, v dolinách a kotlinách môže byť aj pod -10 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd