Grécko, Turecko aj Balkán zasypal sneh

Peter Minárik
Obyvatelia gréckej metropoly Atény mali včera neobvyklý pohľad z okna. Mesto pokrylo množstvo snehu.
Studený vzduch, ktorý prúdi do oblasti východného Balkánu ako aj do Grécka a Turecka po okraji tlakovej výše, ktorá aktuálne ovplyvňuje počasie u nás prináša pomerne nezvyčajne nízke teploty a ešte nezvyčajnejšiu snehovú nádielku.
 
Sneh robil v metropole Grécka problémy
Gréci rozhodne nie sú zvyknutí na zimu. Tá tohtoročná ich zaskočila. V Tripolise sa nočná teplota dostala pri zmenšenej oblačnosti na nízkych -10°C. Atény na tom boli s teplotou o čosi vyššie, ale problémy narobilo sneženie. Teplota počas noci klesla na +1°C a poriadne sa rozsnežilo. Aj napriek kladnej teplote v meste spadlo aj cez 10 cm snehu a ťažký mokrý sneh robil na cestách v meste poriadne problémy.
Magistrát mesta Atény vyhlásil v meste krízový plán.
 
S nezvyčajnou nádielkou bojujú aj na Kréte. Výška snehovej pokrývky je však výraznejšia. V oblastiach okolo nadmorskej výšky 800 metrov napadlo až 25 cm snehu.
 
Zima prekvapila aj mnohé ďalšie štáty.
So snehovou nádielkou sa nepasujú len Gréci, ale výdatné sneženie a teploty len okolo -6°C zasiahli aj Bukurešť a turecký Istanbul. Vo vnútrozemí Turecka leží až okolo 50 cm snehu,
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd