Hasiči na Slovensku stále zasahujú. Búrky zaplavili niekoľko obcí

Peter Minárik

Hasiči, predovšetkým na západe Slovenska majú stále veľa práce po silných búrkach, ktoré dnes priniesli prívalové zrážky a lokálne zatopenia.

Dnešné búrky priniesli na naše územie intenzívne zrážky. Zrážky vďaka stacionárnemu priebehu dnešných búrok boli v niektorých oblastiach nášho územia veľmi intenzívne a spôsobili lokálne zatopenia.

Najviac zrážok počas dnešných búrok spadlo v okolí Dunaja. Gabčíkovo zaznamenalo až 99 mm zrážok, no amatérske stanici evidujú ešte výrazne viac. V Bake spadlo 114 mm a v Jarovciach až 116 mm zrážok.

Počasie dnes zamestnalo aj hasičov, ktorí mali množstvo výjazdov. 

Prezídium Hasičského a záchranného zboru informovalo, že dnešné daždivé počasie prinieslo slovenským hasičom nárast výjazdov k technickým udalostiam, ktoré v 99% prípadoch predstavovali odčerpávanie vody. Najviac výjazdov v tejto súvislosti vykonali hasiči v Trnavskom kraji, ktorí od 16.00 hod. zasahovali viac ako 50-krát. Najčastejšie odčerpávali vodu v Dunajskej Strede, Gabčíkove a Šamoríne.
 
Hasiči v Nitrianskom kraji zasahovali 25-krát, v Bratislavskom kraji 22-krát (z toho až 17-krát v Jarovciach), v Banskobystrickom kraji 15-krát, v ostatných krajoch do 5-krát.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd