Horúčavy dnes skončia. V noci dorazia na Slovensko búrky

Peter Minárik

Dnes v našej oblasti vyvrcholí príliv veľmi teplého vzduchu. Počas víkendu zavládne na našom území prevažne oblačné počasie s početnými búrkami a so zrážkami, ktoré prinesú toľko vytúženú vlahu.

Počasie na našom území chystá po dnešnom horúcom a dusnom piatku konečne príjemné ochladenie a vlahu, ktorá na našom území tak veľmi chýba. Postará sa o to studený front a oblasť nižšieho tlaku, ktorá počas víkendu prinesie ustálené počasie.

Ešte v piatok však bude na Slovensku horúco. Do našej oblasti prúdi teplý vzduch od juhozápadu a okrem toho, že je tento vzduch teplý, tak je aj veľmi vlhký, následkom čoho je a bude na našom území až do neskorších večerných hodín dusno. Všetko sa to zmení popoludní.

Už v noci dorazia búrky a zrážky

Nad strednou Európou sa aj naďalej udržuje studený front, ktorý sa vlní. Na tomto vlniacom sa studenom fronte sa počas dnešného dňa budú tvoriť ďalšie búrky z ktorých sa postupne sformuje ďalší búrkový systém.

Pomerne intenzívne búrky sa dnes opäť budú vyskytovať v širšej oblasti Álp a sprevádzané budú prívalovými zrážkami a ojedinele aj krúpami. S príchodom večerných hodín sa stanú nebezpečné prívalové zrážky.

Na Slovensko dorazia búrky v noci

Počas popoludnia by sa tak nad Alpami mal sformovať búrkový systém a ten by v nočných hodinách mal začať postupovať nad Slovensko.

Búrky a dážď dorazia na naše územie v skorých ranných hodinách, pričom sa postupne rozprší na väčšine západného Slovenska. V ranných a v dopoludňajších hodinách sa búrky a dážď dostanú postupne nad stredné Slovensko a počas sobotňajšieho popoludnia sa zrážková činnosť dostane aj nad východné Slovensko.

Počítajte preto s tým, že sobota bude na Slovensku upršaná a s početnými búrkami, ktoré budú prinášať predovšetkým lejak. Zajtra sa súčasne začne na našom území od západu ochladzovať.

Ďalšia vlna zrážok čaká Slovensko v sobotu, kedy od západu začne postupovať plytká oblasť nižšieho tlaku vzdduchu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd