Horúčavy končia. Ochladí sa a pribudne mrakov

Peter Minárik
Tropické teploty, ktoré sa na našom území šplhali až cez hranicu +35°C sú minulosťou a pred nami sú výrazne nižšie teploty.
Teplé južné prúdenie, ktoré dvíhalo v celej našej oblasti ortuť teplomera nad +35°C v priebehu stredy vyvrcholilo. Za studeným frontom, ktorý postupuje cez našu oblasť začína od severozápadu prúdiť chladnejší vzduch.

V priebehu piatka bude na našom území prevládať prevažne polooblačné počasie, ale najmä v západnej polovici Slovenska môže zavládnuť aj príjemné slnečné počasie vplyvom nasunutého výbežku vyššieho tlaku. Denné teploty sa v priebehu piatka dostanú maximálne na úroveň +22 až +28°C.

V priebehu soboty sa počasie trochu pokazí, nakoľko chladnejšie a vlhšie severozápadné prúdenie prinesie, najmä nad severné Slovensko prehánky alebo občasný dážď. Poklesnú aj teploty a to na úroveň +20 až +25°C. Na severe môže byť ešte o niečo chladnejšie.
Maximálne teploty na našom území namerané medzi 9.6. až 11.6.2014
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd