Hurikán Florence si vyžiadal najmenej 37 obetí

Ľubomír Franko

Najmenej 37 obetí si vyžiadal mohutný hurikán Florence, ktorý zasiahol východné pobrežie USA. Tisícky domácností sú stále bez dodávok elektrickej energie. Hladiny riek naďalej stúpajú a niektoré dosahujú až 7 metrov.

Podľa amerických médii prišlo pri hurikáne Florence o život najmenej 32 ľudí, z toho 27 ľudí pochádzalo zo Severnej Karolíny, 8 z Južnej Karolíny a dve osoby zahynuli vo Vrigínii.

Ako informovala televízia CBS, v štátoch Severná a Južná Karolína zostáva naďalej takmer pol milióna domácnosti bez dodávok elektrickej energie. Viac ako pätina čerpacích staníc v Severnej Karolíne nefunguje a hladiny riek stále stúpajú. Niektoré toky dosahujú až 7 metrov.

Najhoršie je na tom mesto Wilmington so 120-tisíc obyvateľmi. Mesto zostalo kvôli záplavám odrezané od okolitého sveta. Až počas minulej noci sa podarilo do mesta sprejazdniť jednu cestu, po ktorej do mesta privážajú zásoby vody, potravín a liekov. 

V mnohých oblastiach naďalej prebiehajú evakuácie. Leteckí záchranári neustále zachraňujú ľudí zo striech, ktorí uviazli vo svojich domoch.

Florence si zatiaľ vyžiadala škody za 22 miliónov dolárov. Zaradila sa tak medzi najničivejšie hurikány v histórii USA. Najviac napršalo v meste Elizabethtown, v Severnej Karolíne, kde hurikán priniesol celkovo až 910 mm zrážok. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd