Husté sneženie vystriedala poľadovica. Kritická situácia je pri Považskej Bystrici

Dominik Cenkner

Ešte včera spolu s teplým frontom dorazilo na viaceré miesta husté sneženie, ktoré poriadne skomplikovalo situáciu najmä na cestách. Dnes je to pre zmenu poľadovica, pričom niekoľko úsekov je úplne neprejazdných.

Včera nad naše územie dorazil teplý front, ktorý miestami priniesol aj poriadne husté sneženie. Doprava skolabovala na viacerých miestach.

Ešte ani dnes nie je sprejazdnený horský priechod Donovaly. Obmedzenie naďalej trvá pre autá nad 10 metrov.

Dnes sa už teplý front presúva ďalej smerom na východ, pričom od západu k nám prúdi teplejší vzduch. Tým pádom sa aj sneženie mení väčšinou na dážď či dážď so snehom, keďže hranica sneženia postupne stúpa.

Teploty okolo nuly v kombinácii so zrážkami sa postarali o silnú poľadovicu. A to hneď na niekoľkých úsekoch.

Najkritickejšia situácia je v okolí Považskej Bystrice

Podľa vodičov to po 9. hodine vyzerá najhoršie na D1 v okolí Považskej Bystrice. Na cestách sa vytvorila silná poľadovica.

Tá sa podpísala pod viacero dopravných nehôd. Skrížené kamióny spolu s ďalšími nehodami zneprejazdnili úsek na D1 za Belušou v smere do Považskej Bystrice.

Najkritickejšia situácia je na D1 pri Považskej Bystrici, zdroj: Rado Dolník
Najkritickejšia situácia je na D1 pri Považskej Bystrici, zdroj: Rado Dolník

Pozor si treba dať aj na D1 pred Považskou Bystricou v smere z Bytče, kde sa rovnako zrazilo viacero áut, na R3 pri Oravskom Podzámku, kde sa skrížil kamión, ale aj na Dobšinskom kopci, kde majú byť odstavené až tri kamióny.

Dnešným dňom sa začala meteorologická zima a počítať s tým treba najmä na cestách a prispôsobiť tak svoju jazdu. Situácia by sa s pribúdajúcimi hodinami mohla zlepšiť, nakoľko sa očakáva ustávanie zrážok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd