Ide zmena: Češi vydali výstrahy. Blížia sa lejak aj búrky

Ide zmena: Češi vydali výstrahy. Blížia sa lejak aj búrky
Peter Minárik

Po dnešnom teplom dni sa blíži zmena v charaktere počasia. Nad Českom sa už nachádza zvlnený studený front, ktorý tu prináša dážď a na Morave sa tvoria aj búrky.

Dnes do našej oblasti vrcholil prílev veľmi teplého vzduchu, v dôsledku čoho sa maximálne teploty na našom území dostávali až k hranici +35 °C. 

Zatiaľ čo však u nás sa teploty dostávali až nad hranicu +30 °C, tak v susednom Česku je už výrazne chladnejšie. Na západe Česka sa teploty pohybovali pod hranicou +20 °C.

Počasie tu ovplyvňuje zvlnený studený front, ktorý už teraz do Česka prináša výdatnejší a trvalejší dážď a ten by mal zotrvávať až do ranných hodín. Českí meteorológovia vydali výstrahu pred dažďom. Napršať môže aj viac ako 50 mm zrážok.

Zatiaľ čo v Česku prší, tak na čele frontu sa v oblasti Moravy a južného Poľska tvoria búrky a takto by to malo byť aj naďalej.

Numerické modely simulujú, že nad Moravou sa počas noci bude vytvárať búrková činnosť, ktorá by mohla zasiahnuť aj krajné severozápadné okresy a to v priebehu nočných a ranných hodín.

Už zajtra sa ochladí aj na našom území. Búrky sa budú vytvárať predovšetkým nad stredným a východným Slovenskom.

Na severozápade by už malo byť výrazne chladnejšie a teploty by sa mali pohybovať len okolo +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd