Indiu trápia monzúnové dažde. Vyžiadali si najmenej 18 obetí

Dominik Cenkner

Kým v našich končinách prevláda zväčša pokojné počasie, v Indii už niekoľko dní bojujú s monzúnovými dažďami. Tie si okrem obrovských materiálnych škôd vyžiadali doposiaľ aj takmer dve desiatky obetí.

Až 18 ľudí malo zahynúť v zväzovom štáte Kérala na juhozápade Indie. Monzúnové dažde, ktoré krajinu trápia už niekoľko dní tam spôsobili rozsiahle zosuvy pôdy, záplavy či zrútenia budov.

Podľa dostupných informácií by mali byť nezvestné ďalšie desiatky ľudí. S nepriaznivým počasím už bojujú všetky dostupné jednotky, vrátane armády.

Meteorológovia informovali, že dážď začal dnes ráno tamojšieho času uberať zo svojej intenzity. Hrozba povodní a zosuvov pôdy je však naďalej platná.

Dodajme, že obdobie dažďov si v tejto krajine každoročne vyžiada množstvo úmrtí. Pre miestne poľnohospodárstvo sú však monzúnové dažde nesmierne dôležité.

Pre porovnanie, len na indickom subkontinente tvoria viac než 70 percent celoročného úhrnu zrážok. Miestnym preto ostáva len dúfať, že sa im toto obdobie opäť raz podarí prežiť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd