Intenzívne búrky sa na naše územie môžu vrátiť v utorok

Intenzívne búrky sa na naše územie môžu vrátiť v utorok
Peter Minárik

Až do utorka by na našom území malo prevládať prevažne slnečné a letné počasie s minimálnymi zrážkami. V utorok by sa však na naše územie mohli vrátiť silnejšie búrky.

Presúvajúca sa oblasť tlakovej výše prinesie počas tohto víkendu na naše územie krásne, slnečné počasie. Búrky sa očakávajú len veľmi ojedinele a to najmä v horských oblastiach. Aj tu je pravdepodobnosť výskytu búrok len okolo 10 %.

Pokojné a stabilné počasie by na našom území malo prevládať do utorka.

V utorok sa od západu nad strednú Európu dostane oblasť nižšieho tlaku spoločne s frontom, ktorý sa nad našou oblasťou bude vlniť. 

V Nemecku, v Poľsku, v Rakúsku a v susednom Česku sa očakávajú veľmi intenzívne búrky. Instabilita vzduchu by vďaka prílevu veľmi teplého vzduchu, ktorý teploty bude dostávať až nad hranicu +30 °C mala byť mimoriadne vysoká.

očakávané hodnoty instability
očakávané hodnoty instability

Na našom území sa zatiaľ očakáva tvorba predfrontálnych, orografických búrok z tepla, podobne ako tomu bolo v uplynulých dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd