Intenzívne búrky sa na Slovensko čoskoro vrátia. Kedy sa tak stane?

Peter Minárik

Tento týždeň sa nesie v znamení pokojného počasia a tak to bude ešte niekoľko dní Zmena príde v závere týždňa, kedy nás môžu postrašiť prvé búrky.

Po vlne nepriaznivého počasia na našom území sa počasie konečne upokojilo. Aktuálne vládne na našom území stabilné a pokojné počasie, ktoré zotrvá na našom území ešte niekoľko dní.

Počasie v našej oblasti totiž začala ovplyvňovať tlaková výš, ktorá bude mať dominantný vplyv na vývoj počasia ešte počas nadchádzajúcich dní. 

Začne sa to meniť až v závere týždňa, kedy sa presadí opäť oblasť nižšieho tlaku vzduchu.

Prvé búrky sa vrátia v závere týždňa

Už počas tohto víkendu, kedy na našom území bude prevládať prevažne pokojné počasie sa v Nemecku, v Rakúsku a v širšej oblasti Álp začne formovať búrkový komplex.

Jeho zvyšky by už v nedeľu večer mohli začať ovplyvňovať počasie na západe nášho územia, kde prinesú silnejší vietor a prívalové zrážky.

Výraznejšie búrky v budúcom týždni

Intenzívnejšia búrková činnosť čaká naše územie na začiatku týždňa. To už nás priamo bude ovplyvňovať oblasť nižšieho tlaku vzduchu, ktorá bude v našej oblasti zabezpečovať prísun teplého a vlhkého vzduchu.

Ten sa bude veľmi dobre labilizovať, čo znamená, že nás opäť čakajú intenzívnejšie búrky.

Tie sa budú na našom území vytvárať od pondelka počas popoludnia na mnohých miestach nášho územia a búrky budú aj intenzívnejšie. 

Do konca týždňa si tak užite ustálené letné počasie. Počasie sa na prelome týždňov výraznejšie zhorší. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd