Jarné Slnko je nebezpečné. Treba si dať pozor

Peter Minárik

Pred nami je séria slnečných dní. Slnečné lúče však môžu spôsobiť veľké problémy našej koži, ktorá sa môže veľmi rýchlo spáliť.

Vplyvom tlakovej výše, ktorá bude počasie na našom území ovplyvňovať počas nasledujúcich dní nás čaká slnečné počasie. Vo viacerých horských polohách sa však stále nachádza slušná vrstva snehu a okolitá krajina je biela. A práve toto v kombinácii so silnejúcim jarným Slnkom Vám môže spôsobiť veľa problémov.

Slnko je silnejšie ako si myslíte

Jarné Slnko je zo dňa na deň silnejšie a stúpa UV index. Naša koža je však náchylnejšia na spálenie a to najmä v oblastiach, kde sa nachádza sneh. Snehová pokrývka totiž slnečné lúče odráža a tie potom dopadajú na naše telo aj v miestach, ktoré nie sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu. 

Spáleniu kože v tomto čase dochádza aj preto, že naša koža je po zime oslabená. 

Treba sa chrániť

Ak sa chystáte na hory, tak myslite na ochranu. Slnečné lúče poškodzujú aj náš zrak, preto si nezabudnite zobrať slnečné okuliare a exponované miesta kože by ste si mali natierať opaľovacím krémom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd