Je mimoriadne teplo. V našej oblasti však dnes udrú silné búrky

Peter Minárik

Na našom území je aktuálne mimoriadne teplo. Teploty sa šplhajú až k +33 °C, no popoludní už v našej oblasti udrú silné búrky.

Do našej oblasti dnes prúdi mimoriadne teplý vzduch od juhozápadu, vďaka čomu stúpajú teploty poriadne vysoko. Dnešné teploty už dosiahli hranicu +33 °C a pôjdu ešte vyššie.

Dnes je síce mimoriadne teplo a to nielen na našom území, ale aj v okolitých krajinách, no zatiaľ čo dnes na našom území zostane pokojné počasie, tak v okolitých krajinách sa dnes počasie výrazne zhorší a udrú silné búrky.

Dnes sa silné búrky očakávajú počnúc Francúzskom, cez Rakúsko, Česko, Poľsko až do Bieloruska.

V tejto oblasti sa totiž bude nachádzať spomínaný studený front, ktorý prinesie výrazné zhoršenie počasia v podobe intenzívnej búrkovej činnosti.

Meteorologická služba Estofex pred týmito silnými búrkami vydala výstrahu až 2. stupňa. V oblasti sa očakávajú výrazné zrážkové úhrny, silné poryvy vetra, či krúpy.

Vďaka vhodnému strihu vetra nie sú vylúčené ani extrémnejšie prejavy a dokonca sa môže vyskytnúť tornádo.

Intenzívne búrky by sa dnes nemali na našom území vyskytnúť, no dorazia na naše už počas zajtrajšieho dňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd