Je veľmi teplo. Vyskytujú sa aj búrky

Peter Minárik

Do našej oblasti za teplým frontom prenikol od západu teplý vzduch, ktorý na mnohých miestach definitívne skazil nádej na biele Vianoce. Aktuálne teploty sú vysoko nadpriemerné.

Počasie dnes na našom území ovplyvňuje oklúzny front, ktorý je spojený s tlakovou nížou, ktorá sa nachádza nad severovýchodným Poľskom.

Po okraji tejto tlakovej níže prenikol počas uplynulej noci od západu veľmi teplý vzduch. Ten vyhnal teploty na našom území poriadne vysoko. O 16:00 teploty dosiahla až +10 °C.

Najteplejšie je v Bratislave, kde je +10,2 °C. Veľmi teplo je aj na Záhorí. Holíč hlási +9,1 °C, Moravský Svätý Ján +8,9 °C a v Kuchyni je +8,7 °C.

Teploty sú na celom našom území vysoko nad hranicou dlhodobého normálu.

V našej oblasti sa aktuálne vyskytuje veľmi vysoký teplotný gradient a to je aj dôvod toho, že v našej oblasti možno pozorovať aj búrky.

Nad susednou Českou republikou udrelo už takmer 300 bleskov a búrky sa môžu vyskytovať aj večer.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd