Kde a ako kúpiť Ripple (XRP)?

Kde a ako kúpiť Ripple (XRP)?
Peter Minárik

Spoločnosť Ripple Labs Inc. so sídlom v San Franciscu uviedla na trh Ripple v roku 2012. Základom systému je blockchain Ripple XRPL, ktorý sa pri overovaní transakcií spolieha na jedinečný mechanizmus konsenzu Proof of History.

Práve XRPL umožňuje overovať transakcie Ripple v priemere za tri až päť sekúnd. XRPL sa škáluje až na 1 500 transakcií za sekundu - to je 100-krát viac ako Ethereum.

Priemerné náklady na jednu transakciu sú len 0,0002 eura.

Mechanizmus konsenzu PoH spotrebuje len nepatrný zlomok elektrickej energie, ktorú spotrebúvajú blockchainy Proof of Work, ako sú Bitcoin a Ethereum.

Spoločnosť Ripple Labs uvádza, že Ripple je systém hrubého zúčtovania v reálnom čase, výmeny mien a siete pre prevody.

Práve posledná veta je najvýstižnejšia. Ripple začal ako platforma pre medzinárodné prevody.

O remitenciách

Každý deň tisíce ľudí opúšťajú svoje rodiny a hľadajú si prácu v bohatších krajinách. Sľubujú, že keď si nájdu prácu, pošlú peniaze späť.

Hotovosť, ktorú posielajú späť, sa vo finančnom svete nazýva remitencia.

Prevody peňazí sú veľkým biznisom. Podľa prieskumníkov trhu dosiahli celosvetové remitencie v roku 2020 sumu 669,7 miliardy EUR. Očakáva sa, že do roku 2030 tento trh narastie na 1,17 bilióna eur.

Vo svete fiat sa o prevody peňazí starajú banky a služby prevodu peňazí, ako je Western Union. Prevody sú pomalé, drahé alebo oboje.

Ripple je atraktívnou alternatívou, ktorá podporuje okamžité prevody prakticky bez poplatkov. Ripple prijíma miestnu menu, konvertuje ju na XRP, prenáša ju medzinárodne a vymieňa za miestnu menu príjemcu na vyplatenie - to všetko v priebehu niekoľkých sekúnd.

Ripple je atraktívnou alternatívou, ktorá podporuje okamžité prevody prakticky bez poplatkov. Ripple prijíma miestnu menu, konvertuje ju na XRP, prenáša ju medzinárodne a vymieňa za miestnu menu príjemcu na vyplatenie - to všetko v priebehu niekoľkých sekúnd.

Kryptomena XRP je ústredným prvkom obchodného modelu spoločnosti Ripple, pretože funguje na ultrarýchlom blockchaine XRPL, ktorý umožňuje vyrovnanie transakcií v priebehu niekoľkých sekúnd bez ohľadu na to, koľko medzinárodných hraníc sa po ceste prekročí.

V súčasnosti sa na platformu XRPL zameriavajú desiatky vývojárov aplikácií - buď na verejný blockchain, alebo na súkromné blockchainy založené na otvorenom kóde XRPL - s cieľom vytvoriť decentralizované finančné aplikácie a ďalšie aplikácie, ktoré využívajú výhody okamžitých transakcií a nízkych poplatkov.

Vďaka svojej efektívnosti a podpore pokročilých vývojových nástrojov sa Ripple stal konkurentom Etherea ako platformy pre aplikácie založené na blockchaine. Ripple je obzvlášť silný v oblasti decentralizovaných financií alebo DeFi.

Vďaka tomu sa Ripple stal atraktívnym pre investorov, najmä tých, ktorí veria, že technológia blockchain bude zohrávať kľúčovú technickú úlohu v ekosystéme Web3. 

Tu je stručný prehľad a niekoľko tipov, kde a ako kúpiť Ripple (XRP).

Kde kúpiť Ripple (XRP)

Množstvo kryptomenových búrz a iných platforiem rado predáva mince Ripple kupujúcim a investorom. Bohužiaľ, tento veľký počet predajných miest spôsobuje, že výber platformy je jednou z najťažších - a najdôležitejších - úloh, keď zisťujete, ako kúpiť Ripple.

Väčšina búrz - najmä decentralizovaných búrz alebo DEX, ktoré si za posledný rok alebo dva získali toľko pozornosti v kryptografickej komunite - je určená pre rovnaké relatívne malé publikum skúsených kupujúcich kryptomien, technologických expertov, ktorým vyhovuje výber studenej peňaženky na ukladanie mimo reťazca, zabezpečenie hexadecimálnych kryptografických kľúčov a priama interakcia so sieťou blockchain.

Postupom času sa o nákup XRP a ďalších kryptomien začalo zaujímať čoraz viac nových investorov a nových majiteľov kryptomien. Platformy určené len pre odborníkov neposkytujú bezpečnosť, nástroje a pomoc, ktoré by týmto používateľom umožnili úspešne investovať. Platformy sú skvelým riešením pre absolventov informatiky a odborníkov na blockchain. Sú to skvelé riešenia pre digitálnych insiderov. Pre nás ostatných? Nie až tak veľmi.

Pre väčšinu používateľov nie je DEX najlepšou odpoveďou na otázku, kde kúpiť Ripple. Ak neovládate Python ako svoj rodný jazyk, bude lepšie, ak si vytvoríte účet na depozitnej kryptoplatforme, ako je Kriptomat.

Správcovské platformy sa ľahko používajú. Poskytujú aktuálnu cenu Ripplu a možnosť nákupu. Ak ste vo svete blockchainu nováčikom a chceli by ste si kúpiť mince XRP, Kriptomat je skvelou voľbou.

Rýchlo zistíte, že vytvorenie účtu je trochu zložitejšie ako definovanie používateľského mena a hesla.

Jedným o spôsobov, ako spoznáte, že spolupracujete s renomovanou kryptografickou burzou, je, že od vás bude vyžadovať overenie vašej totožnosti poskytnutím elektronickej kópie vášho vládou vydaného dokladu totožnosti - cestovného pasu alebo vodičského preukazu. Tieto predpisy Know Your Customer (KYC) vyžaduje každý podnik, ktorý dodržiava ustanovenia o boji proti praniu špinavých peňazí v rámci všeobecného nariadenia Európskej únie o ochrane údajov, čo je súbor pravidiel, ktoré pomáhajú zabezpečiť bezpečnosť spotrebiteľov na internete.

Overenie totožnosti môže na väčšine kryptografických lokalít trvať hodiny alebo dni. Na Kriptomate sa jednoduché postupy KYC dajú dokončiť za niekoľko sekúnd a overiť za niekoľko minút.

Začnete zadaním svojej adresy a nahraním obrázka preukazu totožnosti s fotografiou vo vysokom rozlíšení vydaného vládou. Kriptomat vás prevedie vytvorením selfie - vašej fotografie, ktorá sa zhoduje s fotografiou na vašom doklade totožnosti. Vo väčšine prípadov sa totožnosť overí do niekoľkých minút.

Ako kúpiť Ripple

Po overení vášho účtu môžete prejsť k ďalším krokom na ceste k nákupu XRP.

Väčšina kupujúcich tvrdí, že najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako získať Ripple (XRP), je použiť kartu Visa alebo Mastercard. Stačí v ponuke vybrať položku Kúpiť a postupovať podľa pokynov na obrazovke. XRP nájdete vo svojej peňaženke Kriptomat v priebehu niekoľkých sekúnd.

Ak si želáte, môžete previesť svoje investičné prostriedky na Kriptomat prostredníctvom SEPA prevodu z vašej banky alebo prostredníctvom služby prevodu peňazí, ako je Neteller alebo Skrill. Nebojte sa výmeny finančných prostriedkov - Kriptomat prijíma vklady vo viac ako desiatke najpoužívanejších európskych fiat mien.

Keď sa váš vklad zobrazí na vašom účte, môžete jednoducho postupovať podľa pokynov na obrazovke a uskutočniť nákup Ripple.

To je všetko, čo potrebujete vedieť. Teraz ste expert na jemné umenie, ako nakupovať XRP. 

Záver

Najdôležitejšie rozhodnutie, ktoré urobíte, je výber miesta, kde si kúpite Ripple. Pri hodnotení kryptoplatforiem nezabudnite zohľadniť licencie a reguláciu, bezpečnosť, investičné nástroje, jednoduchosť používania a zákaznícku podporu. Prirodzene, budete si chcieť vybrať miesto, kde môžete vykonávať transakcie vo svojom vlastnom jazyku.

A nezabudnite, že pri kúpe XRP nedostanete žiadne fyzické mince Ripple. Mince, ktoré nakúpite, sa prenesú na vašu elektronickú adresu v blockchaine a zostatok sa zobrazí na vašom účte. Kriptomat spracúva všetky detaily šifrovania verejného kľúča, aby sa zabezpečilo, že vaše kryptomeny budú prevedené okamžite a zostanú v bezpečí.

O Kriptomate

Spoločnosť Kriptomat, založená v roku 2018, spôsobila revolúciu vo svete kryptomien zavedením najjednoduchšej platformy v Európe. Kriptomat robí digitálne financie tak jednoduchými, že každý a všade má prístup k slobode, spravodlivosti a naplneniu, ktoré krypto predstavuje.  Stovky tisíc zákazníkov v Európe a v 120 krajinách sveta dôverujú Kriptomatu pri nákupe, predaji, výmene, zarábaní, zdieľaní a investovaní do kryptomien.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd