Kuriozita v Číne: Ovce chodili 12 dní do kruhu. Prečo? Vedec ponúkol vysvetlenie

Veronika Salayová

Svet obletelo video so stádom oviec, ktoré chodilo stále dookola vo veľkom kruhu nepretržite 12 dní. Záhadné správanie oviec vyvolalo mnohé otázky. Anglický vedec prišiel so smutným vysvetlením. 

Desiatky oviec sa 12 dní bez prestávky prechádzalo dookola vo veľkom kruhu. Nezvyčajný jav bol zachytený na farme v regióne Vnútorné Mongolsko v severnej Číne.

Video s nezvyčajným správaním oviec obletelo svet a u mnohých vyvolalo otázky, prečo sa ovce takto záhadne správali. Anglický vedec Matt Bell prišiel s vysvetlením, čo takéto správanie mohlo zapríčiniť.

Matt Bell, profesor a vedúci katedry poľnohospodárstva na University of Hartpury v Spojenom kráľovstve, objasnil kuriózne správanie oviec. 

Aké je vysvetlenie?

Odborník uviedol, že zvieratá s najväčšou pravdepodobnosťou trpeli klaustrofobickým stresom v dôsledku obmedzeného priestoru.

„Zdá sa, že ovce sú v ohrade dlhú dobu, čo by mohlo viesť k stereotypnému správaniu s opakovaným krúžením v dôsledku frustrácie z toho, že sú v ohrade a sú obmedzené v pohybe,“ povedal pre Newsweek prefesor Matt Bell.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd