Leslie so silou hurikánu 1.kategórie zasiahne Európu v noci

Portugalsko Peter Minárik

Hurikán Leslie, ktorý sa z Atlantiku dostal až k Európe sa nachádza kúsok od pobrežia Portugalska. O polnoci by mal doraziť na brehy Portugalska.

Nestáva sa často aby sa hurikán dostal až k tesnej blízkosti pobrežia Európy. To svedčí len o tom, že svetové oceány sú čoraz teplejšie a hurikán tak z teplej vody má schopnosť čerpať energiu a zasiahnuť aj Európu.

Treba však dodať, že to, čo zasiahne v noci Portugalsko už nebude hurikán v pravom slova zmysle. Leslie sa totiž počas dnešného dňa začala transformovať na post-tropickú cyklónu. Pôjde teda o post-tropickú búrku, ktorá v noci zasiahne Portugalsko, ktorá bude mať silu hurikánu.

Leslie by mal dosiahnuť silu hurikánu 1. kategórie, čo znamená vietor s rýchlosťou až 120 km/h. Na pobreží Portugalska však môžu nárazy vetra dosahovať silu až 180 km/h.

 

Leslie by mal počas noci postupovať smerom nad Španielsko, kde začne výraznejšie slabnúť a stratí aj vlastnosti post-tropickej búrky.

Na pobreží Portugalska sa očakávajú veľké škody. Vlny môžu dosahovať výšku až cez 10 metrov a vietor bude vyvracať stromy a strhávať elektrické vedenia.

LIVE: Aktuálny príchod hurikánu Leslie a ako to v týchto chvíľach vyzerá na pobreží Portugalska môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd