Letisko vo Viedni ruší lety pre víchricu. Počasie už narúša dopravu

Letisko vo Viedni ruší lety pre víchricu. Počasie už narúša dopravu
Schwechat Peter Minárik

Víchrica Sabine sa blíži do Európy a už začína obmedzovať dopravu aj vo vnútrozemí Európy. Problémy sú na prvých letiskách. Správu, aby cestujúci rátali s problémami vydalo už aj viedenské letisko Schwechat.

Počasie a silný vietor už spôsobujú problémy aj na letiskách v Európe. Silný vietor postupne potrápi mnohé ďalšie letiská a tak treba počítať s komplikáciami. Rozsiahlejšie problémy sa očakávajú na železniciach. 

Pre víchricu Sabine už počas dnešného dňa zrušili vo Frankfurte okolo 180 príletov a odletov. To predstavuje okolo 15 % z celkových dnešných okolo 1200 plánovaných letov. Letisko vo Frankfurte informovalo, že zatiaľ letecké spoločnosti na pondelok zrušili 140 letov. Lufthansa informovala, že obmedzí najmä lety z Mníchova a to zajtra okolo poludnia, kedy sa očakáva najsilnejší vietor.

Pred blížiacou sa víchricou Sabine upozorňuje aj viedenské letisko. Pre silný vietor je dnes zrušených niekoľko spojov, najmä z Veľkej Británie. Dnes večer už neodletia ani lietadlá do nemeckého Kolína, Stuttgartu či Düsseldorfu alebo aj do Amsterdamu, kde taktiež už začalo silno fúkať. 

Letisko Schwechat zároveň upozorňuje, že na zajtra sú zrušené ďalšie desiatky letov, predovšetkým do Nemecka a do oblasti Beneluxu. Ďalšie spojenia môžu mať zdržania. Letisko odporúča sledovať aktuálny stav príletov a odletov na svojom webe.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd