Letné počasie bude pokračovať aj budúci týždeň

Ľubomír Franko

Teploty sú v týchto dňoch na našom území nadpriemerne vysoké. Denné maximá v najteplejších oblastiach dosahujú až +28 °C. Cez víkend k nám prenikne o niečo chladnejší vzduch, no budúci týždeň sa opäť oteplí.

Teploty sú aj dnes na našom území na túto ročnú dobu vysoké. Na juhozápade a juhovýchode Slovenska teplota dosiahla +28 °C. Do konca týždňa sa ešte oteplí a počas zajtrajšieho dňa môže teplota vystúpiť až na +30 °C.

V piatok dorazí od západu studený front, ktorý sa cez víkend bude nad našim územím vlniť. Víkend tak prinesie o niečo chladnejšie počasie a teploty klesnú na +20 až +26 °C.

Budúci týždeň sa opäť očakáva oteplenie. Naše územie bude pod vplyvom tlakovej výše a zrážok bude málo. Model ECMWF predpokladá teplotne nadpriemerné počasie s teplotnou odchýlkou od +3 do +6 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd