Máj 2018 bol na svete 3. najteplejší

Peter Minárik

Po extrémne teplom apríli bol aj tohtoročný máj mimoriadne teplý. Na svete sa jednalo o tretí najteplejší máj v histórii meteorologických meraní.

Mimoriadne teplé počasie panovalo aj v máji tohto roka na našej planéte. Podľa vyhodnotení Medzinárodnej meteorologickej organizácie bol tohtoročný máj najteplejší v oblasti pólov. Veľmi teplý však bol aj v Severnej Amerike, či v Európe.

V Európe bol veľmi teplý, najmä v Škandinávii, kde na konci mesiaca zaznamenávali aj tridsiatky. Tu sa priemerná májová teplota pohybovala lokálne až o 4°C vyššie ako je dlhodobý normál. Nadpriemerný teplý máj bol v celej Európe sa výnimkou Pyrenejského polostrova.

Všetko naznačuje tomu, že mimoriadne teplé dni budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Už teraz hovoria odhady o tom, že jún by mal byť taktiež mimoriadne teplý a teplé by malo byť aj leto.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd