Máme za sebou poriadne mrazivú noc. V najchladnejšej oblasti teploty klesali k -9 °C

Dominik Cenkner

Pomaly, ale isto, sa blížime k záveru novembra, ale poriadna zima ešte nie a nie doraziť. Uplynulá noc však aspoň priniesla na niektorých miestach poriadne nízke teploty.

Ako informuje SHMÚ, noc z utorka na stredu priniesla teploty pod bodom mrazu na viacerých miestach Slovenska. Medzi najchladnejšie lokality sa počas noci zaradili Horehronie, Spiš, najmä Dolný, ale aj doliny a kotliny na juhu stredného Slovenska.

Na týchto miestach teplota klesla aj pod -7 °C. Len o niečo málo chladnejšie bolo aj na krajnom východe Podunajskej nížiny.

Najchladnejšie však bolo v údolí Hnilca. V obci Nálepkovo klesla teplota na -8,8 °C.

zdroj: shmu.sk
zdroj: shmu.sk

Lokality s teplotou nad nulou

Kým na niektorých miestach poriadne mrzlo, inde teplota neklesla pod bod mrazu. V tomto smere bolo najteplejšie na viacerých miestach Žilinského kraja, či na krajnom severovýchode. Tam sa teplota držala okolo nuly, či slabo nad nulou.

Teplota v týchto miestach bola o niečo vyššia kvôli oblačnosti spojenej s teplým frontom. Ten svojím krajom ovplyvňoval počasie u nás počas noci.

Teploty na Slovensku v noci z utorka na stredu, zdroj: shmu.sk
Teploty na Slovensku v noci z utorka na stredu, zdroj: shmu.sk

Aj nasledujúca noc bude na niektorých miestach poriadne mrazivá. Teploty budú opäť raz klesať k -9 °C. Výraznejšie bude mrznúť už aj na severe územia.

Oteplí sa až v piatok, keď cez našu oblasť postúpi od juhozápadu frontálna vlna spojená s tlakovou nížou.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd