Máme za sebou rekordne teplú nedeľu

Máme za sebou rekordne teplú nedeľu
Veronika Salayová

Nedeľa bola na našom území veľmi slnečná, a to najmä na juhu západného Slovenska. Teploty dokonca na daný dátum dosiahli rekordné hodnoty.

Víkendová nedeľa bola na našom území veľmi teplá, lokálne, a to najmä v južnej polovici západného Slovenska, na daný dátum až rekordne teplá, ako v nedeľu informoval SHMÚ.

V južnej polovici západného Slovenska namerali na viacerých miestach najvyššiu teplotu v histórii meraní pripadajúcu na 20. október.

Mimoriadne teplo bolo najmä v Hurbanove, kde teplota vystúpila na 25,2 °C.

Okrem južnej polovice západného Slovenska teplotný rekord na daný dátum pozorovali len sporadicky. Napríklad v Tisinci pri Stropkove v nedeľu namerali 21,4 °C, čo pre túto lokalitu znamená rekord na daný dátum.

teploty počas nedele
teploty počas nedele

Na juhozápade bolo v nedeľu výrazne teplejšie ako na ostatnom území, pretože v hladine 850 hPa v tejto oblasti bolo oveľa teplejšie ako na zvyšku územia.

Napríklad nad neďalekou Viedňou bolo o druhej popoludní v uvedenej hladine (približne 1500 m nad morom) až 15,5 °C. Nad Popradom bolo v uvedenom čase v uvedenej hladine len 8,6 °C.

V pondelok sa v hladine 850 hPa očakáva nad väčšinou nášho územia 12 až 17 °C.

Keďže v pondelok bude teplé a slnečné počasie a prevažne mierny južný vietor, je veľmi pravdepodobné, že najvyššia denná teplota na daný dátum bude prekonaná na väčšine územia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd