Máme za sebou letný deň. Teplota vystúpila na +27,8 °C

Veronika Salayová

Dnes panovalo na Slovensku príjemné teplé počasie s teplotami na väčšine územia prekračujúcimi hranice +25 °C. Zajtra bude ešte teplejšie a je možné, že padne aj prvá „tridsiatka“ tohto roku.

Máme za sebou príjemný a slnečný pondelok. Dnešné teploty sa na našom území vyšplhali pomerne vysoko.

Na mnohých miestach vystúpila teplota nad +25 °C, čo v meteorológii označujeme ako letný deň.

Najteplejšie na Záhorí

Najteplejšie bolo dnes popoludní v Holíči, kde namerali +27,8 °C. Teploty vyššie ako +27 °C boli dnes aj na Podunajskej nížine, a to v Hurbanove, v Kráľovej pri Senci, Slovenskom Grobe a v Gabčíkove.

Zdroj: SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Veľmi teplo bolo dnes aj na Liptove, napríklad v Liptovskom Mikuláši vystúpila poobede teplota na +25,0 °C, a rovnako teplo bolo aj na Orave. V Oravskom Podzámku namerali príjemných +24,5 °C. 

Dnešok bol teplotne veľmi príjemný, no utorok vystúpia denné teploty ešte vyššie. Všetky milovníci letného časia si tak prídu na svoje.

Bude ešte teplejšie

Utorok bude slnečný a veľmi teplý bez zrážok. Je tu šanca, že teplota prekročí hranicu +30 °C a na Slovensku tak zaznamenáme prvý tropický deň v tomto roku.

Prvá „tridsiatka“ tohto roku môže v utorok padnúť najmä na západnom Slovensku na Podunajskej nížine, kde by aj počas zajtrajšieho dňa malo byť najteplejšie.

Či sa tak zajtra stane a zažijeme prvý tropický deň na Slovenku, budeme pozorne sledovať a včas informovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd