Mieria na nás silné búrky. Vyskytovať sa začnú už na poludnie

Peter Minárik

Dnešný deň prinesie na naše územie veľmi silné búrky, ktoré sa budú vytvárať na čele studeného frontu, ktorý začne cez naše územie postupovať popoludní. Prvé búrky sa však začnú vytvárať ešte pred týmto frontom.

Naše územie dnes zasiahnu výrazné búrky. Tie budú opäť sprevádzané nebezpečnými sprievodnými javmi, pričom môžu byť aj výraznejšie a ojedinele aj extrémnejšie.

Pred príchodom búrok nás však čaká ešte veľmi teplé počasie. Do našej oblasti totiž bude vrcholiť prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu. V dôsledku toho sa vzduch ešte labilizuje, čo pripraví vhodnú pôdu pre búrky.

Prvé búrky sa budú objavovať na východnom Slovensku už krátko popoludní. Tieto búrky budú vznikať predovšetkým na juhu východného Slovenska a na krajnom východe. Búrky budú sprevádzané prívalovými zrážkami a pomerne častým sprievodným javom budú aj krúpy.

V priebehu popoludnia však prídu búrky, ktoré už prinesie studený front. Búrky začnú vznikať na čele tohto studeného frontu v oblasti Rakúska a Moravy.

Po 14:00 začnú postupovať od severozápadu aj nad naše územie a tieto búrky prinesú okrem prívalových zrážok a krúp aj nárazový vietor.

Dnes nás tak čaká spočiatku veľmi teplé počasie, ale postupne treba počítať so zhoršením počasia. Pridajú sa prívalové zrážky, krúpy a na západnom a strednom Slovensku postupne aj nárazový vietor.

Búrky by mali na našom území zotrvávať až do večerných hodín. Viac o situácii vo vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd