Mimoriadne vysoké teploty sú späť. Od zajtra do +35 °C

Ľubomír Franko

Nadpriemerne vysoké tropické horúčavy sa od zajtra vrátia. Vonku bude opäť mimoriadne teplo a schladenia sa tak skoro nedočkáme. 

Výrazná tlaková výš, ktorá sa bude tiahnuť od juhozápadného Ruska cez strednú Európu, Taliansko a Španielsko až nad východný Atlantik, prinesie na naše územie horúce a stabilné počasie. 

Od juhu sa do Európy začne opäť dostávať mimoriadne teplý, tropický vzduch. Teploty pôjdu nahor a opäť budú nadpriemerné.

Denné maximá pôjdu nahor. Už zajtra bude oproti dnešnému dňu aj o 3 až 5 °C teplejšie. Denné maximá dosiahnu +28 až +35 °C. Podobne bude až do štvrtku, každý deň budú teploty atakovať hranicu +35 °C. Chladnejšie bude na severe, kde budú teploty pod +30 °C. 

Zrážky sa očakávajú len ojedinele. Popoludnia budú prevažne polooblačné až oblačné a prakticky na celom území sa budú ojedinele tvoriť prehánky alebo búrky. Tých ale bude málo a nebudú ani intenzívne. Niektoré miesta sa tak zrážok vôbec nemusia dočkať.

Ochladenie sa tak skoro neočakáva. Doraziť by malo až cez víkend a výrazné by byť nemalo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd