Mimoriadnu situáciu vyhlásili už na celých Kysuciach

Kysuca Peter Minárik

Na severe neutícha sneženie. Pre očakávanú kalamitnú situáciu vyhlásili mimoriadnu situáciu ďalšie obce na severe Slovenska.

Mimoriadnu situáciu v súvislosti so snehovou kalamitou vyhlásili v utorok okresné úrady v Námestove, Čadci, Kysuckom Novom Meste a platí vo všetkých obciach týchto okresov. TASR o tom v pondelok informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

Doplnil, že v okrese Námestovo ide o 24 obcí, v okrese Čadca o 23 a v okrese Kysucké Nové Mesto o 14 obcí. V okrese Žilina je mimoriadna situácia v štyroch obciach, v okrese Dolný Kubín v troch, v okrese Martin tiež v troch a v okrese Ružomberok v jednej obci.

 Podľa vedúceho odboru krízového riadenia žilinského okresného úradu sa splnili predpovede o výdatnosti sneženia. "Situácia je zlá najmä v severnej časti Žilinského kraja. Pravdepodobne nasneží tých 30 centimetrov. Je to plošnejšie ako na začiatku roka, na väčšej ploche napadlo viac snehu," uviedol Hollý.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd