Mrazíky konečne odídu a teploty sa vyšplhajú na +25°C

Peter Minárik
Uplynulé dni priniesli opäť výrazné ochladenie a s ním aj mrazíky. Tie však už pomaly náš kontinent opúšťajú a pred nami je už len teplejšie počasie.

Máme za sebou ďalšiu vlnu ochladenia, ktorá do Európy priniesla veľmi nízke teploty. Studený vzduch, ktorý nad našu oblasť prúdil od severu priniesol teploty, ktoré boli až o 10°C nižšie ako je bežné na súčasnú ročnú dobu. Pri vyjasnení teploty na našom území klesali veľmi nízko. Ranné teploty klesali na +5 až 0°C, ale na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši teplota klesala dokonca až pod bod mrazu. Ráno tak na severe bolo opäť potrebné vytiahnúť škriabky a čistiť sklá na autách. Nízkym teplotám však už odzvoní a teploty pôjdu len a len vyššie.

Počasie sa začne meniť

Dnes sa ešte najmä na severe a východe nášho územia môžu vyskytovať aj prehánky. Počasie sa tak moc nezmení a podobne na tom budú aj teploty. Maximá zostanú na našom území pod hranicou +20°C.

Už vo štvrtok sa však nad naše územie rozšíri výbežok vyššieho tlaku od západu a po jeho okraji k nám bude prúdiť teplejší vzduch z Atlantiku. Prevládať by mala prevažne polooblačná obloha s teplotami od +15 do +21°C.

Teploty budú ešte vyššie v piatok, no treba sa pripraviť na to, že počas popoludnia nás pravdepodobne začne ovplyvňovať rozpadajúci sa frontálny systém, ktorý môže priniesť aj búrky.

Víkend by mal byť nádherný

Predpovede na víkend naznačujú, že počasie na našom území bude pod vplyvom tlakovej výše. Tá by sa mala postarať o to, že na našom území zavládne jasné až polojasné počasie s maximálnymi teplotami od +19 až do +25°C. Na juhu však teploty v nedeľu môžu dokonca hranicu +25°C aj zlomiť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd