Mrazivé noci budú na Slovensku až do víkendu

Peter Minárik
Pred nami je niekoľko mrazivých nocí. Teplota poklesne na viacerých miestach pod bod mrazu. Teplejšie bude len na západe.
Počasie na našom území dostáva opäť pod kontrolu tlaková výš, ktorá má svoj stred nad severným Poľskom a nad Pobaltím. Medzi touto tlakovou výšou a oblasťou nízkeho tlaku nad východnou Európou bude do našej oblasti pokračovať od severu prílev studeného vzduchu, ktorý sa postará o to, že teplota pri vyjasnení bude klesať až k -5°C.

Až do soboty bude teplota na celom strednom a východnom Slovensku v noci klesať na 0 až -5°C. Teplejšie môže byť na západe a na juhu, kde sa teplota bude pohybovať tesne nad bodom mrazu.

Chladno bude aj počas dňa. Teploty vystúpia len na +8 až +13°C. Na severe však bude chladnejšie. Tu sa teplota bude pohybovať len okolo +5°C. Počas dňa bude na celom území prevládať jasné až polojasné počasie.

Otepľovať sa začne až počas víkendu. Nočné mrazy sa zmiernia a postupne bude mrznúť len na severe. Nahor pôjdu aj denné teploty. Tie sa postupne vyšplhajú nad hranicu +10°C. Dovtedy však nezabudnite na škrabky. Ranné škrábanie skiel  totiž bude nevyhnutné na celom našom území.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd