Mrazivé počasie nás čaká až do konca týždňa

Peter Minárik

Pôda zamrzne a milovníci zimy sa konečne dočkajú. Až do konca tohto týždňa nás čaká teplotne podpriemerné počasie a bude poriadne mrazivo.

V chladnom vzduchu počasie na našom území ovplyvňuje tlaková výš od severovýchodu a tak by to malo byť do konca pracovného týždňa. Okolo tejto tlakovej výše bude do našej oblasti od východu prúdiť suchý a studený kontinentálny vzduch.

Mierna zmena cez víkend

K čiastočnej zmene dôjde na našom území v prebehu soboty. Od západu sa totiž k nášmu územiu priblíži front, ktorý sa však bude nad Českom a Rakúskom rozpadať. Počasie na našom území ovplyvní len čiastočne. 

V sobotu oblačnosť rozdelí naše územie na slnečnú východnú polovicu a na oblačnú západnú polovicu. Na krajnom západe sa dokonca môže vyskytovať aj slabé sneženie.

V nedeľu sa už zatiahne na celom našom území, no teploty budú stále nízke.

Celý týždeň bude mrazivo

Počas nasledujúcich dní nás čaká poriadne mrazivé počasie. Teploty, ktoré sa budú na našom území vyskytovať budú o 2 až 5 °C nižšie ako je dlhodobý normál na súčasnú ročnú dobu.

Denné teploty sa budú pohybovať od -6 do 0 °C, pričom len miestami sa môžu teploty dostať do +2 °C. Väčšinu územia tak čaká celodenný mráz.

Nočné teploty však budú výrazne nižšie. Klesať budú na -4 až -10 °C, no v dolinách a v kotlinách bude aj do -17 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd