Mrazivý, ale slnečný víkend pred nami

Peter Minárik
Pri vyjasnení teploty na viacerých miestach klesajú pod bod mrazu. Mrznúť bude ešte počas celého víkendu. Zmena príde už onedlho.
Počasie na našom území ovplyvňuje tlaková vyš, ktorej stred sa nachádza nad východnou Európou. Tá aj naďalej je riadiacim útvarom na počasie na našom území a prináša prevažne jasnú oblohu.

Pri jasnej oblohe klesajú nočné teploty výrazne pod bod mrazu. Noc na piatok bola najchladnejšia za posledných 52 rokov. V Červenom Kláštore namerali len -9°C. Mrzlo však aj na iných miestach. V Poprade klesla teplota na -8,0°C, na Orave v Liesku na -6,7°C a v Telgárte na -6,1°C.
S mrazom však bojovali aj výrazne teplejšie lokality. V Lučenci namerali -5,5°C. Pod hranicu -5°C klesli teploty aj v Kamenici nad Cirochou, v Stropkove a v Prešove.

S mrazmi treba na našom území počítať aj nasledujúce dni. Postupne sa však na západnom Slovensku mrazy zmiernia a na začiatku budúceho týždňa sa už nočné mrazy v nižších polohách nebudú vyskytovať.
V priebehu víkendu zavládne na našom území prevažne slnečné počasie s dennými teplotami, ktoré sa budú šplhať nad hranicu +15°C. Na začiatku nového týždňa teploty budú lámať hranicu +20°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd