Na chorvátskom ostrove Hvar si požiar vyžiadal prvú obeť

Peter Minárik

Sucho aj naďalej sužuje mnohé krajiny Európy a spolu so suchom stúpa aj požiarne nebezpečenstvo. Ďalší požiar vypukol na Slovákmi obľúbenom ostrove Hvar. Požiar si už vyžiadal prvú obeť.

Sezóna požiarov v Európe pokračuje. Najvážnejšia situácia je na juhu kontinentu, kde vysoké teploty idú ruka v ruke so suchom.

V nedeľu popoludní vypukol na chorvátskom ostrove Hvar veľký lesný požiar. Ten vznikol medzi Dolom a Vrbanjom a pomerne rýchlo sa ďalej šíril.

Oheň v Chorvátsku má jednu obeť

Miestne médiá uvádzajú, že plamene začali horieť v nedeľu okolo 13:00 v borovicovom lese.

Požiar sa veľmi rýchlo rozšíril až na desať hektárov lesa a nebezpečne sa dostal do blízkosti ľudských sídiel. V plameňoch zomrel obyvateľ neďalekého mesta Jelsa, ktorý sa pokúsil premiestniť svoje rýpadlo z oblasti zasiahnutej plameňmi.

Počas víkendu vypukli požiare nielen na ostrove Hvar. V nedeľu večer vypukol požiar aj v okolí Dubrovníka, ktorý sa však rýchlo podarilo dostať pod kontrolu. Už sedem dní zúria plamene aj v okolí masívu Velebit.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd