Na Donovaloch si o pár rokov zalyžujeme aj v lete

Dominik Cenkner

Obec Donovaly tento týždeň vydala rozhodnutie o umiestnení stavby letnej lyžiarskej haly.

Podľa Igora Obšajsníka, projektového manažéra haly, je to dobrá správa pre všetkých, ktorým na regióne záleží. „Všetko robíme za prísnych podmienok, ktoré budeme akceptovať a dodržiavať.“

Projekt podľa kompetentných prešiel posúdením úradov a kontrolami autorít v oblasti životného prostredia, pričom v konaniach neboli proti nemu vznesené žiadne odvolania.

S výstavbou však nesúhlasia obyvatelia obce, ktorí poukazujú na nesúlady s územným plánom. Prokurátorka Okresnej prokuratúry v Banskej Bystrici preto vo februári tohto roka žiadala zrušiť územný plán obce, ktorý s výstavbou počítal.

Nespokojnosť s výstavbou vyjadrilo v petícii aj viac ako 22 000 Slovákov, podľa ktorých by išlo o príliš veľký zásah do prírody.

Kedy letná lyžiarska hala, ktorá by mala mať rozlohu 4,50 hektára a stáť vyše 60 miliónov eur, privíta prvých návštevníkov zatiaľ nie je známe. Podľa pôvodných plánov to tak malo byť už v tomto roku. V súčasnosti sa začatie stavby predpokladá v roku 2022. (TASR)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd