Na fronte sa dnes vytvorí vlna búrok so silným vetrom

Peter Minárik

Cez strednú Európu dnes bude postupovať studený front, ktorý sa bude vlniť. Na jeho čele sa sformuje vlna búrok, ktorá dnes zasiahne viaceré stredoeurópske štáty.

Búrky dnes budú výraznejšie ako včera. Jednak bude nad našim územím vlhší a teplejší vzduch, čo sa prejaví už počas popoludnia, kedy budú vznikať početné prehánky, búrky, no aj na výraznejšej vlne búrok, ktorá bude postupovať cez strednú Európu. 

Na čele studeného frontu sa totiž sformuje búrková línia, ktorá dopoludnia postúpi nad Česko a popoludní by sa mala presúvať Poľskom, Českom a Rakúskom smerom k nášmu územiu.

Táto búrková vlna môže ešte do polnoci doraziť aj nad naše územie. Na západe treba počítať s tým, že tesne pred búrkami môže silnieť vietor. 

Pravdepodobné je aj to, že búrky nakoniec večer nedorazia a rozpadnú sa tesne pred bránami nášho územia. V takom prípade dorazí len dážď a ďalšie búrky by na studenom fronte mali vznikať počas stredy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd