Na horách bude fúkať mimoriadne silný vietor. Dosiahne silu orkánu

Na horách bude fúkať mimoriadne silný vietor. Dosiahne silu orkánu
Ľubomír Franko

V silnom južnom prúdení sa na horách rozfúkal silný vietor, ten bude postupne naberať na intenzite a večer môže dosiahnuť v nárazoch aj silu orkánu. 

Už v týchto chvíľach začína vietor na našom území naberať na sile. Zatiaľ nie je veľmi silný a na horách fúka rýchlosťou v nárazoch okolo 20 m/s (72 km/h).

Do večerných hodín sa bude nad našou oblasťou zvyšovať tlakový gradient medzi oblasťou nízkeho tlaku vzduchu so stredom nad západným Stredomorím a mohutnou tlakovou výšou so stredom nad západným Ruskom.

Očakávané nárazy vetra dnes o 22:00, zdroj: Meteologix
Očakávané nárazy vetra dnes o 22:00, zdroj: Meteologix

Vietor začne naberať výraznejšie na sile o 17-tej a maximum by mal dosiahnuť okolo 22-hej hodiny. Už o 17-tej môže na horách fúkať vietor v nárazoch rýchlosťou až do 40 m/s, okolo 22-hej hodiny by to mohlo byť až do 50 m/s (180 km/h).

Silný vietor sa bude miestami vyskytovať aj mimo hôr a to predovšetkým v závetrí Vysokých Tatier, v okresoch Tvrdošín a Poprad. 

Vietor začne ustávať počas druhej polovice noci a do rána by sa mal ukľudniť. Silný vietor sa ale opäť očakáva v závere týždňa. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd