Na horách nasnežilo. Nasledujúce dni budú opäť daždivé

Peter Minárik
Slovenské hory sa dočkali prvej súvislej snehovej pokrývky. Výrazné ochladenie však prišlo na celé naše územie.
Perinbaba sa po dlhom čase zobudila a svoje periny vynatriasala nad slovenskými horami. Za studeným frontom, ktorý cez naše územie postupoval v priebehu utorka k nám po okraji rozsiahlej oblasti nižšieho tlaku, ktorá sa tiahne z Nórska až nad Ukrajinu vpadol studený vzduch. Ten sa postaral o spomínané prudké ochladenie, vďaka čomu hranica sneženia v utorok večer klesla na hranicu okolo 1000 metrov.

Sneženia sa slovenské hory dočkajú aj nasledujúce dni aj keď snežiť bude predovšetkým od nadmorskej výšky 1700 - 1800 m.n.m. V nižších polohách bude pršať.
Aktuálne sa už nad Českou republikou a nad Rakúskom nachádza ďalšie výrazné zrážkové pole, ktoré dážď prinesie už počas stredajšieho popoludnia, predovšetkým nad západné Slovensko. Opäť sa treba pripraviť na niekoľko milimetrov zrážok.

V priebehu štvrtka začnú zrážky na našom území od západu slabnúť a dokonca sa začne pretrhávať aj oblačnosť a to vďaka nasúvajúcemu výbežku vyššieho tlaku vzduchu.
Denné teploty však nasledujúce dni budú pomerne nízke. Pohybovať sa budú len medzi +13 až +18°C, na severe však bude aj chladnejšie.
 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd