Na juhozápade budú dnes teploty atakovať +15 °C. Inde treba počítať s dažďom či mrholením

Dominik Cenkner

Po sérii mrazivých dní, kedy aj počas dňa teplota nevystúpila nad 0 °C, sa už včera nad našim územím začalo otepľovať. Tento trend bude pokračovať aj dnes, pričom bude ešte teplejšie. 

Počasie v posledný pracovný deň tohto týždňa bude ovplyvňovať prílev teplého a vlhkého vzduchu od juhozápadu. Jeho prílev bude vrcholiť po prednej strane rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže. Jej stred sa bude nachádzať nad Severným morom. 

Dnes preto treba počítať s prevažne veľkou, ojedinele, a to najmä na juhozápade, so zmenšenou oblačnosťou. Okrem západného Slovenska sa na viacerých miestach vyskytne slabý dážď alebo mrholenie. 

Sneženie sa vyskytne len vo vysokých polohách. Zrána si najmä vodiči na cestách musia dať pozor na tvorbu poľadovice, na severe dokonca aj na snehové jazyky. 

Bude však teplo. Maximálne denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od +4 °C do +9 °C. Na juhozápade +9 °C až do spomínaných +14 °C. 

Fúkať bude prevažne južný vietor. V nárazoch bude dosahovať rýchlosť od 4 do 11 m/s, ojedinele dokonca 18 až 23 m/s. Len v Banskobystrickom kraji bude fúkať len slabý vietor. Na horách treba počítať s búrlivým vetrom až silnou víchricou. 

Vysoké teploty sa však dlho neudržia, už zajtra sa totiž začne ochladzovať. Maximá budú dosahovať od +5 °C do +10 °C. 

V nedeľu bude ešte chladnejšie. Očakáva sa totiž príchod Jadranky, čo značí tlakovú níž, ktorá v zimnom období prichádza do našej oblasti z Jadranského mora. Viac si môžete prečítať v nasledujúcom článku

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd