Na Lomnickom štíte je rekordné množstvo snehu. Dosahuje výšku až 70 cm

Veronika Salayová

Na Lomnickom štíte máme rekordne vysokú snehovú pokrývku, ktorá dosahuje výšku až 70 cm. Po zajtrajšom oteplení však bude snehu výrazne ubúdať.

Na Lomnickom štíte je po chladnej a na zrážky bohatej druhej polovici septembra, ako aj úvode októbra, rekordne hrubá snehová pokrývka, informuje SHMÚ.

Počas včerajšieho dňa sa výška snehovej pokrývky na Lomnickom štíte pohybovala na úrovni 70 cm snehu. Ide o vôbec najvyššiu hodnotu nielen pre tento deň, ale aj v celej prvej polovici októbra na tejto stanici.

Dnes ešte na severe Slovenska pretrvávajú prehánky, takže snehu na našich najvyšších horách ešte mierne pribudne. Zrážky budú v poobedňajších hodinách ustávať.

Snehu bude každým dňom menej

V stredu však od juhozápadu začne na naše územie prúdiť teplejší vzduch, ktorý spôsobí, že teploty v horách vystúpia výrazne vyššie.

Kým dnes ráno o 8.00 hod. sa teplota na Lomnickom štíte pohybovala na úrovni -5,6 °C, zajtra vystúpi aj o 15 °C vyššie. 

„V stredu večer bude na Lomnickom štíte až +10 °C, vzduch bude suchý a bude veterno. Tieto podmienky tak spôsobia výrazný úbytok snehovej pokrývky,“ informuje SHMÚ.

Teplé jesenné počasie s dostatkom slnečných lúčov spôsobí, že snehu bude v našich horách každý dňom menej a menej. Oteplenie zotrvá na našom území minimálne do víkendu. 

Viac o vývoji teplôt na ďalšie dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd