Na maďarsko-rakúskom pohraničí sa vytvoril búrkový systém

Ľubomír Franko

Výrazná búrková činnosť aj naďalej prebieha na východe Rakúska. Búrky v severnejšej časti krajiny sa rozpadli a na krajný západ priniesli slabé zrážky. V noci dorazia búrky na juh západného Slovenska.

Búrky, ktoré sa dnes popoludní vytvorili na východe Rakúska sa postupne rozpadli. Očakávali sme, že práve tieto búrky by mali vygenerovať nové búrkové bunky v oblasti krajného západu Slovenska, čo sa nestalo.

Radarová snímka é 20:50
Radarová snímka o 20:50

Búrková činnosť na krajnom východe Rakúska prebieha naďalej a aktuálne sa tam vyskytuje výrazný búrkový systém. Ten sa nachádza už na rakúsko-maďarskom pohraničí a sprevádzaný je silným vetrom, prívalovými zrážkami a aj krupobitím. Výrazný búrkový systém postupuje len pozvoľna na východ až severovýchod.

Búrkový systém zaznamenaný na detekcii bleskov siete Blitzortung.org
Búrkový systém zaznamenaný na detekcii bleskov siete Blitzortung.org

Počas noci sa očakáva búrková aktivita aj na Slovensku. Búrky by sa mali tvoriť najmä na západe, počas zajtrajšieho dňa najmä na strednom a východnom Slovensku. 

Búrkový systém, ktorý sa nachádza na rakúsko-maďarskom pohraničí môže počas noci zasiahnuť juh západného Slovenska. V prípade, že sa tak stane, búrky môžu byť sprevádzané prívalovými zrážkami a silnejším vetrom.

Postup búrkového systému a zrážky môžete sledovať aj LIVE na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd