Na oblohe v Taliansku videli jasnú svetelnú stopu. Bol to meteorit?

Taliansko Veronika Salayová

V Taliansku včera popoludní oblohu na pár sekúnd rozžiarila jasná svetelná stopa.

Včera popoludní okolo 15.40 hod. viacerí svedkovia v severnom Taliansku videli na oblohe jasnú svetelnú stopu, informuje InMeteo.

Zdroje uvádzajú, že najpravdepodobnejšie ide o meteoroid, teda relatívne malý úlomok zo slnečnej sústavy. Pri prechode zemskou atmosférou dochádza k svetelnému úkazu vytvorenému vďaka tlakom na vzduch a následnej ionizácii čiastočiek vzduchu.

Zatiaľ nie je jasné, či skalné teleso explodovalo do atmosféry alebo spadlo na zem - vtedy by išlo o meteorit. 

Podľa správ sa zrazu na oblohe objavila veľmi jasná stopa, zreteľne viditeľná napriek prítomnosti Slnka. Svetlá stopa trvala niekoľko sekúnd, kým zmizla.

Jav spozorovali mnohí ľudia hlavne v oblastiach stredo-severného Talianska. Zaujímavé je, že veľmi podobný jav sa odohral 28. februára 2020, čo vyvolalo medzi ľuďmi rozruch. 

Správa tvrdí, že tento jav nemá žiadnu súvislosť s veľkým asteroidom, ktorý bude prechádzať v blízkosti Zeme v najbližších dňoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd