Na púšti v Saudskej Arábii napadol sneh

Peter Minárik
Zatiaľ čo v našej oblasti sa opäť oteplilo a po snehu zostali stopy len na severe, tak zima prekvapuje Blízky východ. Sneh napadol v Saudskej Arábii.
Mimoriadne nezvyčajné prekvapenie čakalo obyvateľov Saudskej Arábie a predovšetkým pastierov na púšti, keď sa zobudili do bieleho rána. Teplota klesla na 0°C a napadlo niekoľko centimetrov nového snehu. Obyvatelia na sneh rozhodne nie sú zvyknutí, ale potešil ich.
 
,,Sneh je požehnaním od Boha. Voda, ktorá je ukrytá v ňom pomôže rastlinstvu v oblasti a v konečnom dôsledku aj nám. Budeme mať sýte žalúdky,´´ povedal pre agentúru miestny pastier.
 
Stavali snehuliakov, no na ceste zahynuli ľudia
Nečakané zimné počasie však má aj svoje obete. V provincii Tabuk, ktorá leží na severozápade krajiny došlo vplyvom šmykľavých vozoviek k dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala dva ľudské životy.
 
Ochladenie a sneh potešilo viacerých. Tí to využili k stavaniu rôznych postavičiek.
 
Sneh napadol aj v Sýrii. Prerušili ťažké boje
Väčšiu snehovú nádielku a silnejšie mrazy zažívajú v Sýrii. Veľmi nepriaznivé podmienky prinútili znepriatelené strany k vyhláseniu dočasného prímeria. Obyvatelia si tak oddýchli od všadeprítomných bojov. Jeden zo sýrskych dôstojníkov však vyhlásil, že sýrska armáda napriek prímeriu zostáva v plnej pohotovosti. Situáciu totiž môžu využiť teroristi k pašovaniu zbraní a munície.
 
Teploty v Sýrii klesajú pod bod mrazu. V oblasti funguje elektrina len na približne 12 hodín denne, čo nepostačuje. Život sa skomplikoval najmä utečencom. Tým je v stanoch veľká zima. Mrazivé počasie si vyžiadalo v Sýrii zatiaľ 6 obetí.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd